TOSTY FRANCUSKIE Z DUSZONĄ ŚLIWKĄ I CHOCO MUSZELKAMI

2 porcje:

½ szklanki pokruszonych płatków Lubella Choco Muszelki
6 kromek bagietki
2 jajka
1 szklanka mleka
1 łyżka miodu
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
masło klarowane do smażenia
200 g śliwek węgierek
1 łyżka miodu
2 łyżki wody
1/2 łyżeczki soku z cytryny

Jako dodatki:

płatki Lubella Choco Muszelki
jogurt naturalny

Śliwki drobno pokroić, przełożyć do garnka, wlać wodę i zagotować. Gotować około 5 minut, aż się delikatnie zaczną rozpadać. Dodać sok z cytryny, pokruszone płatki Choco Muszelki oraz miód do smaku, wymieszać.

W misce roztrzepać jaja z miodem, wlać mleko oraz ekstrakt i wymieszać. Włożyć pokrojoną bagietkę, dokładnie zamoczyć kromki i podsmażyć na maśle klarowanym.

Podawać na ciepło, z gorącymi śliwkami, jogurtem oraz płatkami Choco Muszelki.