TOSTY FRANCUSKIE Z DUSZONĄ ŚLIWKĄ I CHOCO MUSZELKAMI
2 porcje:
½ szklanki pokruszonych płatków Lubella Choco Muszelki
6 kromek bagietki
2 jajka
1 szklanka mleka
1 łyżka miodu
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
masło klarowane do smażenia
200 g śliwek węgierek
1 łyżka miodu
2 łyżki wody
1/2 łyżeczki soku z cytryny
Jako dodatki:
płatki Lubella Choco Muszelki
jogurt naturalny
Śliwki drobno pokroić, przełożyć do garnka, wlać wodę i zagotować. Gotować około 5 minut, aż się delikatnie zaczną rozpadać. Dodać sok z cytryny, pokruszone płatki Choco Muszelki oraz miód do smaku, wymieszać.
W misce roztrzepać jaja z miodem, wlać mleko oraz ekstrakt i wymieszać. Włożyć pokrojoną bagietkę, dokładnie zamoczyć kromki i podsmażyć na maśle klarowanym.
Podawać na ciepło, z gorącymi śliwkami, jogurtem oraz płatkami Choco Muszelki.
Brak komentarzy
Brak komentarzy.
RSS komentarzy dla tego artykułu.
Napisz komentarz