Makaron Lubella Spaghetti z kiełbasą pepperoni i ricottą

 

POTRZEBUJESZ:

  • Makaron Lubella Spaghetti 1 opakowanie
  • pepperoni 300g
  • ricotta 1 opakowanie
  • cebula 1 sztuka
  • cukinia 1 sztuka
  • czosnek 2 ząbki
  • ostra papryczka chili 1 sztuka
  • świeże oregano albo tymianek do podania
  • pomidory krojone Łowicz 1 puszka
  • olej rzepakowy 1 łyżka
  • sól i pieprz do smaku

Czas przygotowania: 20 minut

DO DZIEŁA!

Na pierwszy ogień…

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2. W międzyczasie…

Kiełbasę pepperoni pokrój w kostkę i przesmaż ok. 3 minuty na łyżce oleju. Dodaj drobno posiekaną cebulę i czosnek. Smaż jeszcze ok. 2 minuty, a następnie dodaj papryczkę chili, pomidory i gotuj ok. 15 minut. Cukinię pokrój w drobną kostkę i przesmaż bardzo szybko na mocno rozgrzanej patelni – maksymalnie 2-3 minuty. Dodaj sos pomidorowy z pepperoni i zagotuj.

3. To już prawie meta!

Wymieszaj ugotowany makaron z sosem, w ostatniej chwili dodaj ricottę i rozłóż na talerze. Polej odrobiną oliwy extra virgin i udekoruj ziołami.

Brawo! Właśnie zrobiłeś przepyszne spaghetti. Skosztuj!