Siekane burgery wołowe z chrzanem i ogórkiem korniszonem

Składniki (4 porcje):
– chrzan Krakus
– 4 łyżki ogórki korniszony z czosnkiem Krakus – 8 szt.
– wołowina (np. antrykot) – 440 g
– bułka – 4 szt.
– sałata karbowana – 4 liście
– oliwa z oliwek – 3 łyżki
– szczypta soli i pieprzu

Przygotowanie: 
1. Wołowinę drobno posiekać nożem, dodać 1 łyżkę oliwy, doprawić solą oraz pieprzem i wyrobić.
2. Z mięsa uformować kotlety wielkości bułki i zgrillować.
3. Bułki przekroić na pół, wnętrze lekko posmarować pozostałą oliwą i przez chwilę ułożyć na grillu, aby bułki nabrały temperatury.
4. Potem, układać kolejno: sałatę, burgera, po 1 łyżce chrzanu Krakus oraz plastry ogórków korniszonów z czosnkiem, również od Krakusa.