Omlet jajeczny ze szparagami i Ogórkami Korniszonami Krakus
(przepis na 2 porcje, średnica patelni 22 cm)
Lista składników:
  • 3 Ogórki Korniszony Krakus
  • Ketchup Kotlin Łagodny – do podania
  • 6 jaj
  • 150 g zielonych szparagów
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta soli, pieprzu, płatków chili do smaku
Przygotowanie
Ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki, pokroić na mniejsze kawałki i podsmażyć na maśle klarowanym, aż będą miękkie, a pod koniec smażenia dodać sprasowane ząbki czosnku.
W międzyczasie jajka roztrzepać, doprawić i wlać na patelnię ze szparagami
Na wierzchu ułożyć pokrojone w krążki Ogórki Korniszony Krakus i zakryć przykrywką
Kiedy spód się zetnie, omlet przewrócić na drugą stronę i chwilę podsmażyć
Podawać z Ketchupem Kotlin Łagodny.