KORZENNE CIASTECZKA CZEKOLADOWE Z ŻURAWINĄ
Składniki:
-
160 g Mąki Puszystej Tortowej Lubella
-
180 g cukru trzcinowego
-
100 g masła
-
60 g kakao DecoMorreno
-
1 duże jajko
-
1 łyżeczka przypraw korzennych
-
1 łyżeczka przypraw korzennych
-
po 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia oraz sody
-
1/3 szklanki świeżej żurawiny
Wykonanie:
- Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
- Masło utrzeć z cukrem na jednolitą masę, wbić jajko i zmiksować.
- Wsypać mąkę, kakao, przyprawę korzenną, sól, proszek do pieczenia oraz sodę i zmiksować.
- Dodać świeżą żurawinę i wymieszać tylko do połączenia się wszystkich składników.
- Z ciasta formować duże kulki (można nabierać łyżką do lodów) i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, w dość sporych odległościach od siebie.
- Lekko spłaszczyć dłonią i piec w temperaturze 175 – 180ºC przez około 10 minut.
- Ściągać z blaszki dopiero po lekkim przestudzeniu, inaczej mogą się pokruszyć.
Brak komentarzy
Brak komentarzy.
RSS komentarzy dla tego artykułu.
Napisz komentarz